Hírek szépia hotel rss

2012.09.06. - Színvonalas idegenforgalmi fogászati központ létesül a szálloda bővítésével
A zsámbéki Espa Bio & Art Hotel 2012-ben egy 178 M Ft értékű gyógyturisztikai fejlesztést hajt végre 50% uniós támogatással, amely során egy korszerű fogászati szolgáltató központtal és egy többfunkciós rendezvényteremmel bővül a meglévő modern négycsillagos wellness szálloda. Az új egészségügyi szolgáltatással a külföldi vendégeket célozza meg, ezzel növelni kívánja kihasználtságát és térség idegenforgalmi vonzerejét, a település turisztikai attrakcióinak látogatottságát.

A fejlesztést közösen végrehajtó ESPA Kft. és DENTINEL Kft. reményei szerint Zsámbék a közeljövőben nemcsak a műemlék romtemplomáról lesz híres, hanem az ESPA Bio & Art Hotelben létrejövő modern fogászati központról is. Hazánk Európában piacvezető az egészségügyi turizmus terén, s az ebben rejlő lehetőséget szeretnék kihasználni azzal, hogy Budapest közelében, de nyugodt környezetben található 38 szobás négycsillagos modern szálloda wellness és sport szolgáltatásait külföldi vendégeknek szánt fogászattal bővítik. Ugyanakkor a céges rendezvények tekintetében is növelik kapacitásukat, a meglévő 5 kisebb konferenciaterem mellett most egy új nagyobb rendezvényterem létesül.

Az uniós támogatással megvalósuló projekt során 2012-ben a szállodaépület új szárnyaként öt kezelőhelységből és kiszolgáló helységekből álló egészségügyi központ létesül 176 m2 alapterülettel, mellette egy több funkciós konferencia technikával ellátott 100 m2-es terem, amely 250 fős rendezvények megtartására is lehetőséget ad. A fejlesztés keretében az új épület akadálymentesítésére is sor kerül, valamint az új szárny környezetének rendbetétele is megtörténik (zöldtető kialakítása, térburkolatok kialakítása, parkosítás stb.). A szállodatulajdonos ESPA Kft. 2011-ben sikeres pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv „Turisztikai szolgáltatások fejlesztése” konstrukciójára, így a KMOP-3.1.1/F-11-20011-0059 számú projekt végrehajtásával 89 M Ft támogatáshoz jut.

A tervek szerint a bevezetésre kerülő egészségügyi szolgáltatással az Espa Bio & Art Hotel a térségben rendkívül kedvező ár-érték aránnyal fog rendelkezni, a versenytársait felülmúlja ezen a területen, mert kissé alacsonyabb árakon korszerű gyógyászati szolgáltatást és modern szállodai elhelyezést tud biztosítani, komplex rekreációs szolgáltatásokkal. A következő évben az új egészségügyi részlegben egyelőre csak 2 db fogászati kerül beüzemelésre, amelyek éves kapacitása 2 x 300 beteg, amelyet a későbbiekben növelnek. Egy-egy külföldről érkező beteg várhatóan 5 éjszakát fog elölteni a szállodában, amely eleinte évente 750-1.250 plusz vendégéjszakát jelent, de ez hosszabb távon elérheti a 3.000 plusz vendégéjszakát.

Vissza a hírekhez
Facebook Share Tweet